Tyskland – England

Tyskland – England

I Audimax auditoriet på Universitetet i Hamburg var det på søndag gjort klart for det store europeiske oppgjøret mellom Tyskland og England. Audimax var fullsatt da vi kom dit, og mange hadde med seg tyske flagg og forskjellige Mannschaft-effekter. Det var bare ett engelsk flagg og når dette ble trukket fram og viftet med skapte dette en stor oppstandelse i det tyske publikummet. Settingen var enkel, faktisk så enkel at hvilket som helst auditorium med videokanon og stoler kunne hatt det samme arrangementet. Nå det er sagt er det ikke de tekniske innrettnignene som betød noe denne søndag ettermiddagen. Stemningen var super, og når tyskland på kort tid klarte å få inn to mål, kokte publikum. Spenningen nådde et høydepunkt når de engelske spillerne skjøt fart og nådde en offensiv topp mot slutten av første omgang. I andre omgang viste det tyske Mannschaft at de hadde stålkontroll, og det engelske laget fikk for alvor vist at de vakler.

Etter andre omgang var ekstasen i gatene et faktum og overalt var fargene i det tyske flagget. På biler var det sidespeilfuturaler i det tyske flagget, og vimpler og vuvuzelaer var også i svart, rødt og gult. I gatene tutet bilene og i Sternschanze hadde hver eneste kiosk, butikk og uterestaurant en flatskjerm som de viste fotball på. Selv om jeg ikke er spesielt fotballinteressert var det spennende å være med på en slik feiring. Spenningen og stemningen både i Audimax og på gatene i Hamburg viste at VM engasjerer, og jeg ble selv revet med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *