Darlah

Darlah

Darlah er en scifi-ungdomsroman om månen, NASA, markedsføring og dobbeltgjengere. Boken er skrevet av Johan Harstad som blant annet er kjent for bøkene Hässelby og Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i all mylderet?

Boka starter med at NASA, den amerikanske romfartsorganisasjonen, ønsker å starte med et nytt måneeksperiment og for å finansiere turen kommer de opp med en god idé. De bestemmer seg for å lyse ut en konkurranse der tre ungdommer skal få være med på et treningsopplegg og få en ukes opphold på NASAs månebase, Darlah 2. Der skal de hjelpe til med ekspedisjonen og være med å forske. Ungdommene bestemmes i en trekning, og ungdommer fra hele verden er invitert til å delta. De endelige vinnerne blir ei jente fra Japan, ei jente fra Norge og en gutt fra Frankriket. Det eneste som er felles for disse, er at ingen egentlig er særlig interessert i månen og at de har andre ønsker og grunner til å være med på turen.

Samtidig som boka forteller oss om de heldige ungdommene forteller den oss om en pensjonert vaktmester fra Area 51 som vet at måneferden ikke er en god idé, men som ikke får sagt ifra.

Selve turens skalkeskjul er et jubileum etter den første månelandingen, men det viser seg at NASA har helt andre grunner for å reise til månen, og at få vet at det ikke er noe særlig lurt, på månen gjemmer det seg en hemmelighet.

Boka er velskrevet og interessant. Jeg må si at jeg liker de tidligere bøkene til Harstad bedre, men når det er sagt er boka bra og jeg vil anbefale denne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *