Facebooksider som RSS

Facebooksider som RSS

RSS er super-praktiskt. Enten om du bruker laptop, tablet eller mobil så er aggregerte kilder gull verdt. Hvor digg er det ikke å kunne samle alt du ønsker å lese i en leser (f.eks Google Reader) eller til og med automatisk oppdatere nettbrettet ditt med de nyeste sakene fra dine favorittkilder?

Her er en liten oppskrift på hvordan du kan gjøre dette på facebook sider du følger. Det er ikke alltid at social feed plukker opp disse, og dessuten er det fint å kunne lagre oppdateringer for ettertiden.

Det første du trenger er denne URL strengen:

https://www.facebook.com/feeds/page.php?format=atom10&id=241453889260137

Denne ganske ordinære URL strengen som parses som to argumenter av webserveren [:format =>  “atom”, :id => “241453889260137”] (ruby hash syntax), et voila, du får en atom formatert RSS side tilbake. Det du gjør her er å bytte ut id fra URLen ovenfor med iden fra siden du ønsker å følge.

Men hva om det ikke er noe ID i side URLen på Facebook? Som f.eks i bildet under (tatt fra siden til Løvholm Digitale Medier – mitt forholdsvis nye enkeltmannsforetak).

Screen Shot 2013-01-30 at 11.50.14 PM

Her blir det litt mer komplisert.Dersom du forsøker å laste inn atom RSS-feeden fra dette navnet vil du kun få en side med en feilmelding.

Vår vei til målet går igjennom fantastiske Open Graph, teknologien Facebook bruker for å organisere sine tjenester og sin verden, og dens API.

http://graph.facebook.com/lovdigmed

Her kan du bruke navnet som oppslag og få tilbake en JSON-formatert tekststreng med det du trenger å vite

Screen Shot 2013-01-30 at 11.56.36 PM

Nå trenger du kun å gå tilbake til den første URLen vi hadde, og benytte IDen til siden (merk: ikke cover_id) for å få tilgang til RSS-feeden.

Nå kan du lese Facebook sideoppdateringer i din yndlingsleser sammen med alt annet interessant du abonnerer på

Screen Shot 2013-01-31 at 12.00.10 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *