Bestille togreise i India

Bestille togreise i India

Å bestille en togreise i India kan være litt tricky, men er absolutt verdt å gjøre. Det er et enormt tognettverk mellom de forskjellige byene og regionene, og stor spennvidde i hvor god plass og service du får og hvor lang tid togene benytter. Ikke minst er det en flott måte å se landet mellom byene.

Under vårt India-opphold benyttet vi Rajdhani (betyr hovedstad) mellom Mumbai og New Delhi og fikk på førsteklasse egen lugar, te, kaffe og tre-retters middag. Mellom New Delhi og Agra reiste vi med 2. klasse og hadde ingen egen lugar, men fikk egne senger og kunne begrense innsyn ved hjelp av gardin. Når du skal bestemme deg for togavgang og klasse er det to ting det kan være lurt å tenke på:

  1. Prioritet i jernbanenettet. Noen avganger får høyere prioritet enn andre, og reiser derfor raskt og enkelt igjennom verdens mest komplekse nettverk av ruter og stasjoner. For eksempel går Rajdhani-avgangene alltid på tid, og har lite forsinkelser og problemer.
  2. Komfortnivå. Det er mange kupé og billettklasser på indiske tog. Skal du reise et par timer kan det være morsomt og rimelig å reise i en enklere billettkategori, men dersom du skal overnatte eller reise langt kan det være godt å ha større plass i en luftkondisjonert vogn.

Bestillingsprosedyre

Da vi bestilte togreiser i India gjorde vi det igjennom Cleartrip. Det kan ofte være stor interesse for enkelte togavganger og pågangen er stor, derfor kan det være lurt å bestille billett god tid i forveien, men med en søkemotor, slik som Cleartrip, kan du finne alternative ruter dersom hovedforbindelsen er utsolgt. Det kan ta et par dager å bestille første reise igjennom Cleartrip ettersom du trenger en verifisering av e-post og telefonnummer for å kunne gjennomføre et kjøp igjennom det indiske togselskapet IR sitt reisebyrå IRCTC. For å gjennomføre kjøp av våre billetter gikk jeg igjennom denne gode guiden hos Indiamike. Det gode med denne gjennomgangen og Cleartrip er at når du har fått knyttet din Cleartrip-konto til IRCTC så vil du kunne bestille nye togbilletter uten store problemer. Det kjedelige med denne fremgangsmåten er at den krever at du har et pass og kan scanne dette.

Dersom du skulle ha noen problemer, ta kontakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *