Montepellier

Montepellier

På reisen var vi også innom byen Montepellier, her var planen å være et par timer før vi reiste videre mot Port Bou. Allerede da vi skulle sette fra oss bagasjen på statsjonen oppsto det et problem. Det fantes ingen oppbevaringsbokser på stasjonen. Da vi gikk innom et nærliggende hotell for å høre om de kunne ta vare på bagasjen vår (for tre bugg og en fanta) mens vi vandret rundt i byen fikk vi vite årsaken. Terrorisme. Frykten for bomber gjorde at ingen ville oppbevare bagasje. Dette førte til at vi måtte bære bagasjen gjennom hele turen. Etter å ha vært i Marseille et par dager var det første inntrykket hvor mye mer ryddig og “renere” denne byen var. I motsetning til Marseille, som til tider kunne virke ganske skittent og uryddig var denne byen ren som en våtserviett.

I de få timene vi befant oss i Montepellier fikk vi gått over noe som må være torget. Her var det enda et storslått byggverk og en fontene. Etter å ha gått igjennom et stort kjøpesenter kom vi til en lang gate mellom flere store byggverk tydelig inspirert av greske idealer. I gaten som var omtrent en kilometer befant det seg flere statuer av greske guder og ennå flere fontener. I enden av denne lange gaten befant det seg en kanal som vi fulgte til vi fant trikkesporene som videre ledet oss tilbake til jernbanestasjonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *