Nåla i høystakken

Nåla i høystakken

Det begynner nå å nærme seg sommerferie og derfor tenkte jeg å finne frem billetter og reservasjoner og sjekke at de var i orden. I sommer skal jeg, Magnus og Martin på en interrail-light. Altså vi skal ta litt tog, men uten de lange togturene. Planen er å reise til Marseille, via noen mindre byer i syd-Frankriket/nord-Spania frem til Barcelona (mer om dette kommer senere).

For å komme ned til Marseille har vi bestilt flybilletter med Ryanair, og de sender bekreftelse på epost, uten at kundene har noen egene brukerkontoer. Disse bestilte jeg før jeg byttet eposthost. Her oppsto det et problem. Den eposten jeg hadde fra tidligere var nå liggende i en backup-dump der alle filnavn er kryptiske. Jeg hadde tre valg: Enten krype til korset og betale brianair blodpenger i servicegebyr. Jeg kunne også ta den tunge, litt pinefulleveien å lete igjennom alle filene (godt over 1000), men valget jeg falt på var å la datamaskinen gjøre denne jobben for meg.

Jeg bestemte meg for å benytte kodespråket python til dette formålet. Jeg fant det meste jeg trengte av kodesnutter på internett og etter tre kvarters max-mekker-fiksing var koden klar og fungerte.

Da er billettene klare, da mangler jeg bare å finne passet på det noe rotete rommet mitt, men det må jeg nesten klare selv.

Update: Kodesnutten er ikke tilgjengelig grunnet overgang til ny server. Sorry.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *