Port Bou

Port Bou

Port Bou er et lite spansk tettsted liggende med havet på den ene siden og pyrineene på den andre. Stedet som ligger tett opptil grensen mot Frakrike har i underkant av 1500 innbyggere og er ganske lite. Før vi kom hit trodde vi det var mindre enn det var. Vi trodde det var et hotell og et hostell. Da vi kom frem fant vi ut at det var flere hosteller, faktisk overraskende mange til å være et så lite sted. Vi kom til Port Bou til en regntung kveld og forsøkte å finne hostellet. Dette fant vi etter å ha gått rundt en stund og vært innom et hotell der innehaveren, som påsto å kunne litt engelsk, ikke kunne det og et sted der hostellets resepsjon egentlig var en pub.

Port Bou er kjent for at det var her Walter Benjamin døde en mystisk død etter å ha flyktet fra Tyskland under 2. verdenskrig og rundt  i byen befinner det seg skilt der man kan lese om filosofen og hans siste døgn. Her vi også finne minnesmerket etter han laget av jødiske skulpturkunstneren Dani Karavan.

Stedet bærer et sterkt preg av å være en småby. I løp av de få dagene vi var der begynte vi å kjenne igjen folkene på gata og kom på hils med et par av de lokale som jobbet på hostellet der vi bodde og på den restauranten vi spiste første kvelden.

Maten i Port Bou var blanda drops. Første dagen var vi på et sted der vi fikk en veldig lettstekt biffbit med moste poteter som minnet om barnemat men hva gjør vel det når biff til 3 personer, 3 flasker vin og en øl kommer på 300 kroner tilsammen. Vi fikk også besøkt byens lokale utested som minnet om en kafèteria og der var det usedvanelig god stemmning og høy musikk.

Dagen etter, eller dagen derpå, fikk vi en annen middagsopplevelse på et sted som angivelig forsøkte å være eksluksivt. Dette stedet lå ved brygga og serverte fiskemat. Maten her var vond, betjeningen var utelukkende sure og det var ganske dyrt. Ganske kjipt sted i grunn. Det ene festelige her var at Martin fikk servert en saftis på en måte verdig en konge.

Dagen etter reiste vi fra Port Bou mot Barcelona. Port Bou hadde potensiale. Det kunne vært fint vær, det kunne vært Walter Benjamin tematurer og vi kunne ha vært der på en ukedag, men i dårlig vær og på en søndag var det egentlig en ganske kjedlig by.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *