Quiz 27/8

Quiz 27/8

I forbindelse med at Telemuseet arrangerer sin sommerfest har jeg blitt spurt om jeg kunne lage noen spørsmål til festens quiz. Sammen med Tobias, som sto for muiskkspørsmålene, ble disse spørsmålene stilt. Av praktiske grunner er ikke musikkspørsmålene tatt med, siden du måtte ha hørt musikken for å kunne ha svart på spørsmålene.

Hvor mange spørsmål klarer du å svare på?

1. I Shakespeares mest berømte verk – Romeo og Juliet – møter vi to familier. Hva heter disse?

2. Telemuseet har avdelinger lokalisert forskjellige steder i landet, og for å reise til disse kan fly ofte være enkelste reisevei. Hva står det på baggasjelappen din når du har fløyet til: Bergen, Stavanger, Trondheim og Torp?

3. Ranger disse landene fra minst til størst. (Grunnflate)

  • Colombia
  • Brasil
  • Spania
  • Bangladesh

4. I hvilken film fra 2008, regissert av David Fincher, opplever hovedkarakteren et noe merkelig livsløp.

5. Vi skal fram til en stat i USA. Staten var en av de tretten første statene. Statens hovedstad heter Concord, men dette er ikke den mest befolkede byen i staten. Opphavet til innbyggerne kan hovedsakelig spores tilbake til de britiske øyer, hvor omtrent halvparten har sitt opphav. Statens navn har også sitt opphav her. Staten har omtrent 1,2 millioner innbyggere og høyeste punkt er Mt Washington. Hva heter staten?

6. En skildring av krigene i Afganistan og Irak har denne uken funnet veien til Oslos kinolerreter. Hva heter filmen?

7. Hvilken sveitsisk teoretiker blir på grunn av sin språkfilosofi, og sin deling av språket i bruk og struktur, regnet som en viktig teoretiker innen strukturalismen.

8. Ranger disse hendelsene i kronologisk rekkefølge

  • Karl Marx blir født
  • Stormingen av Bastillen
  • Den amerikanske uavhengighetserklæringen
  • Voltasøylen oppdages

9. I hvilket litterært verk fra 1951 møter vi antihelten Holden Caulfield som bestemmer seg for å forlate skolen Pencey for å reise inn til New York hvor han tar inn på hotell, går på byen og besøker sin søster. Bokens tittel er basert på en barnesang av dikteren Robert Burns.

10. Hvilket nettsted, i dag et av verdens mest brukte oppslagsverk og web 2.0 tjeneste, ble opprettet i 2001, og hva betyr den første delen av navnet? For ordens skyld kan det sies at navnet er et ord sammensatt av to.

11. Vi har per i dag hatt lydfilm i over 80 år, og lyden har blitt en naturlig del av filmopplevelsen. Slik har det ikke alltid vært. Hva heter filmen fra 1927 som regnes som den første lydfilmen?

12. Hvor mange land grenser til Russland? (Med Kaliningrad, men ikke Beringstredet)

13. Hvilken bok av Knut Hamsun er filmen Telegrafisten basert på?

14. Kenya har nylig fått en ny grunnlov etter en prosess som har pågått i over 20 år. Titusener var tilstede i hovedstaden på signeringsserimonien der presidenten signerte grunnloven. Hva heter han, og i hva er navnet på Kenyas hovedstad?

15. I hvilken prisbelønnet amerikansk TV-serie møter vi reklamemenn i firmaet Sterling Cooper og deres elleville tilværelse tidlig på 60-tallet?

Bildet er nok engang hentet fra Flickr, og denne gangen er det Oberazzi som står bak bildet. Rettighetsinformasjon til bildet kan finnes på hans side på Flickr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *