Trenger du hjelp med digitale medier?

Trenger du hjelp med digitale medier?

Mye tyder på at digitale medier har kommet for å bli. Samtidig peker mye i retning av at disse kommer til å være like, om ikke mer, aktuelle i årene som kommer. Internet, Android, iPhone, iPad, HTML 5.0, Semantic web, nye lisensierings ordninger, cloud computing, QR koder, WiMax, Zigbee, Near Field Communication og Open Soruce. Dette er bare noen begreper og teknologier gjeldene i dag eller i nær framtid. Mulighetene er mange, og det kan være vanskelig å følge med.

Du lurer kanskje på hvordan du kan komme inn i et slik marked? Burde du satse på det nyeste og freshe, eller burde du velge allerede standardiserte og utbredte løsninger? Hvilke løsninger er best for deg, og hvor du burde begynne er forhåpentligvis noe jeg kan hjelpe deg besvare. Under har jeg samlet noen områder jeg kan hjelpe deg med.

Hjemmesider for flere skjermplattformer

Internett var lenge forbeholdt datamaskiner i forskningssektoren og forsvaret, men med allmenngjøringen av Internett og introduksjonen av verdensveven på 90 tallet ble stadig flere tilkoblet, og i dag føres statistikk i større grad på antall enheter tilknyttet Internettet enn mennesker. De fleste i vesten har i dag flere enheter med mulighet for å kommunisere over Internettet, og særlig i Norge er gadgetlysten høy.  I dag benyttes det også mange forskjellige apparater for å innhente informasjon over internettet. PC, mobiler, nettbrett, e-bøker er noen av de løsningene som finnes i dag, men om kort tid kommer også andre apparater til å bli digitalisert og muliggjort for kommunikasjon. Web over TV har lenge vært utprøvd, men uten større hell. Med Google TV ser det ut til at dette kan bli mer enn en kuriositetfor “bleeding edge” konsumenter. Det kreves i dag websider ikke bare i standard oppløsning og standard brukergrensesnitt. Nye plattformer fordrer ny bruk.

Det burde være unødvendig å forklare hvor viktig tilstedeværelse på nettet er, og det koster heller ikke mye å komme igang. For rundt tusen kroner kan du få registrert et domene, få tilgang til lagringsplass online og et innholdsystem. Jeg kan hjelpe deg sette opp et slikt system, og sørge for at du eller ditt foretak er på online iløpet av et par dager (registrering tar noe tid). Dersom du ønsker spesialtilpassede utseende på nettsiden kan vi også ordne dette. Ta kontakt for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Applikasjoner for Android eller iPhone:

Skreddersydde applikasjoner – aller apps som de populært blir kalt – for mobiler har blitt veldig populært nå som alle kan utvikle programmer . Både Google og Apple tilbyr løsninger der applikasjoner kan lastes ned gjennom nettbutikker, enten gratis eller for et rimelig beløp. Siden både Googles Android og Apples iPhone kommer med mye innebygd teknologi  kan mye moro skapes. Siden mange mobiler også er konstant tilkoblet Internet over WiFi eller 3G har også sanntids data-drevne applikasjoner blitt populære. Har du en god idè og ønsker å samarbeide med noen med teknisk kompetanse er jeg være interessert i å utvikle applikasjoner, ta kontakt også kan vi se nærmere på ulike løsninger. Jeg har riktignok ikke arbeidet mye innen dette feltet frem til nå men har kjennskap til Apples og Googles plattformer.

Visualisering av informasjon:

IT – Informasjons Teknologi – er et samlebegrep for datamaskiner, Internet og tilsvarende teknologier. Med raske prosessorer og klare instruksjoner kan mye informasjon håndteres, sorteres, samles, grupperes og representeres. Når det er sagt er det mye datamaskiner ikke er særlig gode på. Å gjennomføre en mer skjønnsmessig vurdering, å gjøre etisk riktige vurderinger (når vi ser bort i fra utilitarismen, og veldige rasjonalistiske tankesett) samt å trekke konklusjoner utenfor grenser eksplisitt satt er noe mennesker gjør langt bedre enn selv de kraftigste datamaskiner.

Datamaskiner er (per definisjon) veldige gode på databehandling, de er også veldige gode på å presentere data ifra flere kilder og på forskjellige måter. Denne videoen er et eksempel på hvordan datamaskiner kan benyttes til å behandle og presentere data på nye og gode måter

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jbkSRLYSojo[/youtube]

Ønsker du å gjøre noe lignende? Det kan vi ordne!

Prototyping

Ønsker du hjelp til å prototype et program eller et informasjonsteknologisk konsept? Har du et kjøleskap du ønsker å muliggjøre for Twitter? Ønsker du å styre volumet på stereoanlegget fra mobiltelefonens posisjon? Trenger du en ny Wii håndkontroll, og vil bruke mobiltelefonen din? Ta kontakt. Det er få grenser for hva en god idé, noen tegninger og litt programmering kan gjøre.

 

Kontakt meg.

 

“Information” er tatt av Heath Brandon, og er delt under en Creative Commons lisens. Se her for mer informasjon

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *